12 kuning telur.
4 biji putih telur.
100 gram gula halus.
1 sudu besar ovalet.
80 gram tepung gandum.
40 gram susu tepung.
125 gram marjerin (cairkan).
Isi :
250 gram mentega.
200 gram keju cheddar (diparut).
Cara-cara membuat :
1.
- Putar kuning telur, putih telur, gula halus dan ovalet sehingga kembang.
- Masukkan tepung gandum dan susu tepung lalu putar perlahan sehingga sebati.
- Tuangkan marjerin cair, putar.
2.
- tuang adunan ke dalam loyang atau tin pembakar (ikut yg bersesuaian) yg telah dilenser dgn marjerin dan dialas dgn kertas minyak.
- masukkan dalam oven dan bakar sehingga masak.
- angkat dan sejukkan.
3.
- terbalikkan kek span dan sapu dengan krim mentega.
- tabur keju parut dan gulung sehingga padat dan kemas.
TAMBAHAN :
Krim Mentega
500 gram mentega putih.
1 tin susu pekat manis.
( sukatan adalah mengikut kesesuaian anda )
Selamat mencuba !
len kli post video'y k . ;)
ReplyDelete